5 מתכונים מהירים לארוחת שישי הבאה


רותם סייר

ארוחות שישי נהיו עניין מרכזי פה בעיר. מעבר להערכה העצומה שאנחנו מגלים כלפי ההורים- יכולות ה"ג'ינגול" של אמא על כל הסירים, ויכולות הקיטור של אבא על כמות האורחים, להיות אורח בארוחת שישי נהיה מעמד ואפילו סטטוס חברתי. בכל פעם מחדש אנחנו מוצאים את עצמנו מנסים להמציא את הגלגל מחדש, ומגיעים לארוחת השישי בתקווה שאחד מהאורחים האחרים יפתיע בחוסר יכולותיו יותר מאיתנו. באנו לעזור לכם חברים.5 מתכונים, עד 10 דקות הכנה (לא כולל זמן בישול יא מצחיקים), זולים, טעימים וקלילים מבלי שיעלו עליכם שבקושי השקעתם.


1.מרק ירקות וקוסקוס נוסח הרווקה 

מצרכים: 1בצל גדול, 3 קישואים, 4 גזרים, 1 בטטה,4 תפוחי אדמה בינוניים, צרור עלי פטרוזיליה וכוסברה, 1 דלעת (לא חובה), תבלינים, אבקת מרק וקוסקוס

 אופן הכנה:

* מקלפים את כל הירקות וחותכים לקוביות צ'אנקיות שנראה לכם יהיה כיף לאכול.
* מחממים במחבת שמן, משליכים את הבצל לטיגון קל, שרים "יונתן הקטן" וזורקים את שאר הירקות לסיר וממלאים את הסיר ¾ גובה במים (לא רותחים).
* בכוס עם קצת מים רותחים מערבבים 2 כפות אבקת מרק עוף, מלח, פלפל, כמון וכורכום (בערך כפית מכל תבלין אלא אם בא לכם יותר. כמעט כל תבלין תופס) ושופכים לסיר. זורקים פנימה צרור של פטרוזיליה וכוסברה (רצוי לקשור אותם בגומייה). הם נועדו רק כדי לתת טעם ובסוף הבישול נזרוק אותם לפח.
* נותנים ערבוב ומכסים, משאירים על האש לחצי שעה בערך עד שהירקות מוכנים ויש ריח של סבתא עיראקית בבית. מי שרוצה להשקיע מכין קוסקוס לפי ההוראות הכנה של השקית (בגדול- שופכים לקופסה עם מכסה, שמים מים ואבקת מרק ואחרי כמה דקות יש קוסקוס מוכן).

                                                                    צילום: וואלה אוכל. מי ששם חומוס ילד אפס, זה לא היה במתכון!

2.פשטידת תירס שמתעכלת טוב  

מצרכים: קופסת שימורים תירס, קופסת קוטג', קופסת גבינה לבנה, חופן גבינה צהובה מגורדת, כף אבקת מרק בצל (אפשר גם עוף) , 2 כפות קמח תופח, 3 ביצים, מלח פלפל 

אופן הכנה: מערבבים את כל המצרכים ביחד, שמים בתבנית ואופים בתנור ב180 מעלות למשך 40 דקות.

                                                                    צילום: פודיס.

 3.שעועית ירוקה חצופה ומוקפצת  

מצרכים: שעועית קפואה (סנפרוסט לדוגמה), שום, שמן זית/חמאה, סויה/מלח, שקדים/צנוברים (אופציה). 

אופן הכנה:

* שוטפים את השעועית הקפואה במים שתפשיר ומניחים בצד.
* במחבת מקפיצים שום חתוך עם שמן זית / חמאה. מוסיפים את השעועית ומערבבים ביחד. אם בחרתם להשתמש בשמן זית, מומלץ להוסיף 3 כפות סויה ואם חמאה אז להוסיף מלח.
* אופציה של עשירים- מקפיצים במחבת נפרדת עם קצת שמן זית ומלח את השקדים/הצנוברים ומוסיפים מעל השעועית בסיום הבישול
חשוב: להוציא את השעועית בזמן כשהיא עדיין נראית פריכה ולא כשהיא נהיית עייפה כמו אחרי רביעי בארקה.

4. כרובית מדכאת בתנור  

מצרכים: ראש כרובית טרייה / פרחי כרובית קפואים, שמן זית, תבלינים 

אופן הכנה: 

* מערבבים 3-4 כפות שמן זית עם מלח, פלפל, אורגנו, כמון/כורכום (או כל תבלין שיש לכם בבית חוץ מקארי, הזה הצהוב) ומורחים על הכרובית. אפשר גם להחליף את כל התבלינים בכף אבקת מרק בצל מעורבבת עם קצת מים רותחים ומורחים את הרוטב הזה על הכרובית עם שמן זית.
* את כל הטוב הזה מכניסים לתנור על 180-200 מעלות למשך 30 דקות בערך, תלוי תנור, עד שהכרובית רכה ויוצא ממנה ריח אמאל'ה ואבאל'ה.

                                                                        צילום: תבשילים וחלומות

5.בראוניז של מאנצ' 

מצרכים: קופסת תערובת להכנת בראוניז של חברת מיימונס/פילסברי/סוגת או כל מה שיש בסופר, בייגלה ו/או אוריאו, ו/או חמאת בוטנים, ו/או שוקולד לבן/חלב/מריר
אופן הכנה: 

* מוסיפים את המרכיבים שצריך לתערובת המוכנה (בדרכ שמן וביצים) ומוסיפים בייגלה ושוקולד קצוצים. כל מה שתוסיפו יגרום לכולם להאמין שאתם הכנתם את הבראוניז מאפס.
* מכניסים לתנור ומוציאים כשהבראוניז עדיין קצת רכים.

שאו ברכה והצלחה עם קיבה מלאה, מי ייתן ונהיה לארוחות שישי בלמדן ולא למשלוח פיצה שמש.