שיואו איזה כיף, הקיץ בא!


רותם סייר

ארטיק פירות- 

האם ילדות נחשבת ילדות ללא ארטיק אבטיח מטפטף בבריכה? כמובן שלא. עם זאת, גדלנו, ולכמויות הסוכר וצבעי המאכל יש השפעה אחרת עלינו, אז קבלו ארטיק פירות שהקשר בינו לבין פרי הוא אמיתי ולא מקרי בהחלט.
מה צריך: פירות שאתם אוהבים, בלנדר, מים / מי קוקוס / יוגורט / מיץ שאוהבים, תבניות לארטיק או פשוט כוסות פלסטיק חד"פ עם מקלות ארטיק.
מה עושים: טוחנים את הפירות שבחרתם עם אחד מהנוזלים המפורטים (יחס של כוס פרי על רבע כוס נוזל. מקסימום מוסיפים עוד קצת נוזל אם צריך) , לשפוך לתוך הכוס/ התבנית (לא למלא עד הסוף!), לנעוץ את מקל הארטיק ולהכניס לפריזר למשך הלילה.
אבל מה אני עושה אם אין לי בלנדר?? שאלה טובה ידידיי! כמו שאומרים "הצופה פנתר הצופה מאלתר"- קחו שקית, דחפו אליה את הפירות ותמעכו אותם באמצעות פטיש שניצלים או מזלג. כאן אנחנו לא מתנגדים למיץ תפוזים עם חתיכות, או לארטיק עם חתיכות. (מי שהבין את הרפרנס לרועי כפרי- כבוד!)
שילובי פירות מומלצים: מנגו-בננה-מלון, תות-בננה, אבטיח-נענע, פירות יער-יוגורט

ענבים קפואים- 

תקשיבו אתם עומדים לגלות עולם! לאכול ענבים טריים זה כזה אולד-פאשן. מסתבר שכשהענבים נמצאים בסביבה קפואה הם מפרישים יותר סוכר ומים כדי לשמור על האנרגיה שלהם, מה שהופך אותם לסוכריות מתוקות ואלוהיות עם מרקם של ברד מבפנים. שלא לדבר על זה שהם נשמרים ככה לנצח!
מה צריך: ענבים ירוקים או אדומים בלי גרעינים. ממליצים לכם לחכות עוד קצת שמחירי הענבים יחזרו להיות נורמליים, כי בינתיים הסופרים מתבלבלים וחושבים שהם מוכרים זהב ולא ענב.
מה עושים: שוטפים את הענבים ומייבשים אותם לחלוטין. מפרידים אותם מהענף (חשוב!) ומכניסים לשקית בפריזר. מי שאוהב "קור-הארד-קור" אפשר לאכול ישר מהפריזר, מי שמחפש אחר מרקם הברד הזה בתוך הענב, תוציאו מהפריזר, חכו 5-10 דקות ותהנו ברמות.

בננה על מקל- 

תאמינו או לא אבל במדינות מסוימות בארה"ב זה אחד הארטיקים האהובים ואפילו מוכרים אותם בצורה תעשייתית. המתכון כשמו כן הוא- בננה על מקל, קפואה ומכוסה בשוקולד. איך אפשר לטעות?
מה צריך: חצי בננה מקולפת, חצי חבילת שוקולד חלב / מריר מומס במיקרו (30 שניות, לערבב ואם צריך מוסיפים עוד כמה שניות), מקל של ארטיק או אפילו ענף מהרחוב למחבקי העצים מבנינו, נייר אפייה/ נייר אלומיניום, פירורי קוקוס (אופציונלי).  
מה עושים: מקלפים בננה, חותכים אותה לחצי, נועצים בה את מקל הארטיק (ומשאירים קצת מקום מחוץ לבננה שיהיה איפה להחזיק), טובלים את הבננה בשוקולד (כדאי לחמם אותו בכוס שיהיה יותר נוח לטבול. מי שעצלן יכול פשוט לזלף את השוקולד המומס במקום), מפזרים פירורי קוקוס, מניחים על נייר אפייה או נייר אלומיניום (שיהיה קל להוציא אותן בלי שהרוטב יידבק) ומכניסים לפריזר למשך 3 שעות. בתאבון!

צ'יפס בריאות- 

עוד לא שמענו על מישהו שלא רצה לאכול צ'יפס מתישהו בחייו. אז רגע לפני שאתם רצים לקנות את חבילת התפוצ'יפס הבאה, ממליצים לכם לנסות מתכון פשוט לצ'יפס בייתי, קליל ובריא יותר שעובד כמעט עם כל ירק שיש בסופר הקרוב לביתכם.
מה צריך: תפוח אדמה / בטטה / צנונית / קולורבי/ סלק, רבע כוס שמן זית, תבלינים (מלח, פלפל, פפריקה)
מה עושים: שוטפים את הירק שבחרתם, מקלפים ופורסים דק-דק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים עם רווחים קטנים. מערבבים את התבלינים עם השמן ומורחים את עיגולי הצ'יפס משני הצדדים עם מברשת. אופציה נוספת היא לטבול בקערת השמן את הצי'פסים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך 7-10 דקות (תלוי בחוזק התנור שלכם ובעובי הירק שחתכתם). למשקיעים- אפשר אחרי 3-4 דקות להפוך את הצ'יפסים לאפייה מאוזנת משני הצדדים.

צ'אי לאטה של השמחות- 

צ'אי לאטה זה למעשה תה על בסיס חלב. הוא ורסטילי, מצנן, ומחליף את הקפה שלפעמים נהיה קצת מאוס.. ההמלצה שלנו היא להשתמש בתיון צ'אי אבל אותו עיקרון יכול לעבוד כמעט עם כל תיון שתחפצו בו. הדרך הטובה ביותר היא לבשל את הצ'אי כדי לתת לחלב להוציא את הסוכרים החוצה, לקרר ולחכות, אבל יש גם דרך הכנה לחסרי הסבלנות.
מה צריך (ל2 כוסות משקה): 2 תיונים של צ'אי לאטה, כוס וחצי חלב- (רגיל / סויה, מה שתעדיפו), חצי כוס מים, 2 כפות דבש או מייפל, קינמון (למשקיעים- אגוז מוסקט וראס אל חנות).
מה עושים: בסיר קטן מחממים חצי כוס מים עד שהם מגיעים לרתיחה, מוסיפים את התיונים ומחכים 7-10 דקות שהטעמים ייספגו היטב. מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב, קורט מהתבלינים ודבש עד שהחלב חמים, מי שרוצה להשקיע- אפשר לערבב את המשקה על הסיר עם מטרפה עד שהוא נהיה מוקצף, מעבירים למיכל / כוס ומכניסים לשעה למקרר. מגישים בכוס עם קרח וקצת קינמון מלמעלה.
אופציה לחסרי הסבלנות: מבשלים את התיונים והתבלינים בסיר עם מים רותחים, מורידים מהאש, מוסיפים חצי כוס קוביות קרח וחלב ושותים.

שיהיה לכם קיץ קריר ונעים, מלא בנשנושים טעימים!
מחכים לראות אתכם בבריכה שזופים יותר...